Placuszki dyniowe
Placuszki dyniowe0 out of 5 based on 0 voters.
Pyszne przepisykulinarne z kategorii: dynia.Placuszki dyniowe. Do ich przyrządzenia będziesz potrzebował: miąższu z dyni, jajek, mąki, przypraw i oleju do smażenia.
Składniki:
- 1 kg miąższu dyni
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 2 jajka
- sól
- pieprz
- olej do smażenia

Sposób wykonania:
-
Dynie obrać ze skórki, a miąższ zetrzeć na tarce lub bardzo drobno pokroić.Dodać do niej żółtka oraz wsypać mąkę.Całość dokładnie wymieszać na gładkie ciasto.Doprawić je do smaku solą oraz pieprzem.Następnie białka ubić na sztywną pianę i przełożyć do ciasta.Delikatnie połączyć, aby piana nie osiadła.Z gotowego ciasta smażyć placuszki na patelni z rozgrzanym olejem z obu stron na złoto.
Liczba porcji: 6
- Szczegóły
- Kategoria: Dynia
- Opublikowano: środa, 17, wrzesień 2014 07:19
- Monia
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak