Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pita z wędzonym łososiem i sałatką grecką

Składniki:

  • 4 chlebki pita (kliknij)
  • 15 dkg drobno pokrojonego wędzonego łososia
  • 15 dkg pokruszonego sera feta
  • ¼ szklanki dobrej oliwy
  • 2 łyżki majonezy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • ½ łyżeczki suszonego oregano
  • listki szpinaku
  • 4 małe pokrojone małe pomidory
  • mały ogórek pokrojony
  • 1 szklanka konserwowanej ciecierzycy
  • 1/3 szklanki pokrojonych oliwek
  • ostra papryczka, pokrojona, bez nasion

Sposób przyrządzenia:
Ser feta wymieszać z oliwą. Majonez, 3 łyżki przegotowanej wody, sok z cytryny, oregano, sól i pieprz zmiksować dokładnie. Fetę i majonez wymieszać z pozostałymi składnikami, napełnić nimi środek pity i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *