Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pilaw z baraniny z fasolą

Składniki:

  • 500 g baraniny
  • 1 ½ szkl. ryżu
  • 200 g fasoli
  • 3,5 łyżki tłuszczu
  • kminek
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Baraninę pokroić w kostkę, którą podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas oprószyć je solą i podlać odrobiną wody.
    Trzymać na ogniu do miękkości.
    W między czasie fasole zalać wodą i ugotować a ryż podsmażyć an tłuszczu ze smażenia mięsa, wówczas zalać go 1 l osolonego wrzątku i ugotować.
    Następnie ugotowany ryż rozłożyć na talerzu a na nim położyć mięso i fasolę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *