Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pilaw po Grecku

Składniki:

  • 1 kostka  rosołu drobiowego
  • 2 filety z kurczaka ok. 250g.
  • 3 łyżki ryżu
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 duży pomidor
  • 1 łyżka tłuszczu


Sposób przyrządzenia:
Filety pokroić w paski. Szczypior posiekać. Pomidory obrać ze skórki, pokroić. Drób i cebulę podsmażyć na tłuszczu. Ryż umyć, dodać do mięsa. Smażyć tak długo, aż wchłonie tłuszcz ok. 10 min. Dodać pomidora. Bulion rozprowadzić w szklance gorącej wody, połączyć z ryżem i mięsem. Gotować na małym ogniu 20 min. pod przykryciem. Dodać szczypiorek. Podawać z zieloną sałatą. Przepis nadesłała Wioletta

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *