Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantny dżem pomidorowo brzoskwiniowy

Składniki:

    • 2,5 szklanki pokrojonego w kostkę miąższu pomidorów
    • 2,5 szklanki obranych, pokrojonych w kostkę brzoskwiń
    • 1,5 szklanki cukru
    • 3 łyżki soku z cytryny
    • 1 łyżeczka mielonego rozmarynu
    • ½ łyżeczki mielonego pieprzu
    • szczypta mielonego chili
    • środek żelujący


    Sposób przyrządzenia:

    W rondlu o grubym dnie wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem rozmarynu, pieprzu i chili. Zawartość rondla doprowadzić do wrzenia, powoli gotować 90 minut mieszając. Dodać środek żelujący (wg przepisu producenta) i przyprawy, wymieszać. Przełożyć do sterylnych słoiczków, zamknąć. Przechowywać w lodówce do 3 tygodni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *