Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantne śledzie

Składniki:

  • filety śledziowe w oliwie 1 słoik
  • zielenina
  • jajka na twardo 3 sztuki
  • sok z cytryny 1 sztuka
  • gęsta śmietana 1 szklanka
  • cebula 1/2 sztuki
  • chrzan starty ze słoiczka 3 łyżki
  • sól
  • pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Z żółtek jaj ugotowanych na twardo, soku z cytryny należy przygotować
    sos, połączyć ze śmietaną, dodać roztartą na drobno cebulę, chrzan,
    przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać białka jaj posiekane bardzo
    drobno. Na półmisku należy ułożyć filety śledziowe, zalać je sosem,
    schłodzić w lodówce przez 1- 2 godziny i podawać.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *