Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantne roladki z bekonu kozim serem faszerowane

Składniki:

    • 8 w miarę szerokich plastrów bekonu lub boczku
    • 4 łyżki koziego twarogu
    • 8 pierścieni (krążków) ostrej papryki

    Przyprawa do sera:

    • sól
    • pieprz
    • szczypta curry
    • szczypta mielonej kolendry
    • szczypta mielonego kminku
    • ¼ łyżeczki przyprawy Asafatida


    Sposób przyrządzenia:
    Na małej patelni rozgrzać odrobinę oliwy. Dodać wszystkie przyprawy do sera z wyjątkiem soli i pieprzu. Podgrzewać przez minutkę na małym ogniu cały czas mieszając. Dodać po schłodzeniu do sera, wymieszać, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Plaster bekonu (boczku) rozłożyć na płaskiej powierzchni, na końcu plastra ułożyć odrobinę przygotowanego sera (1/8) i krążek papryki, zwinąć w miarę ciasno, spiąć namoczoną w wodzie wykałaczką. Piekarnik nagrzać do temperatury 190 stopni C i piec roladki przez 30 minut. Znakomite na gorąco jak i na zimno.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *