Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantna sałatka z gruszek

Skład:

  • 4 średnie dojrzale gruszki
  • 2 czerwone papryki, długie lub okrągłe
  • 2 pomidory
  • jogurt, łyżeczka musztardy
  • sok cytrynowy
  • sól
  • cukier

Sposób wykonania:

  1. Sparzyć pomidory i zdjąć skórkę, pokroić w kostkę. Papryki oczyścić z gniazd
    i błon i pokroić tak samo. Obrać gruszki odrzucić gniazda i pokroić w
    ósemki, skropić sokiem cytr. Wszystko razem wymieszać, wlać lekko posolony
    jogurt, dodać musztardę i cukier do smaku. Podawać po ochłodzeniu. nadaje się
    do drobiu i cielęciny.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *