Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pijak

Składniki:
Cisto

  • 8 białek
  • 8 łyzek cukru
  • 20 dag kokosu
  • 20 dag maku

Sposób przyrządzenia:
Białka ubić na sztywną pianę,dodać cukier,mak,kokos i upiec na złoty kolor
Składniki:
Masa

  • 2 szklanki mleka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 budyń waniliowy
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2 cukry waniliowe
  • 8 żółtek

Sposób przyrządzenia:
Żółtka,budyń,mąkę wymieszać z niewielką ilością mleka,wlać do pozostałej ilości zagotowanego mleka z cukrem,mieszać aż zgęstnieje,ostudzić. 1 kostkę masła utrzeć dodając ostudzony budyń i ucierać.
Składniki:
Polewa:

  • 1/2 kostki masła
  • 15 dag cukru
  • 4 łużki mleka
  • 2/3 łyżki kakao

Sposób przyrządzenia:
Zagotować do powstania jednolitej masy .
Finał:
Utartą masę włożyć na placek.Następnie ułożyć herbatniki(zwykłe)namoczone w wódce. Polać polewą!! POLEWA SMACZNEGO!! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *