Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierś z kurczaka w marynacie

Składniki:

    • 70 dkg piersi z kurczaka
    • sól, pieprz do smaku
    • Marynata:
    • łyżka jasnego sosu sojowego
    • łyżeczka mielonej  papryki
    • 4 łyżki oleju
    • łyżeczka świeżego startego imbiru


    Sposób przyrządzenia:

    Umyte mięso pokroić w plastry, z każdego plastra wykroić po 2 medaliony, rozbić  lekko tłuczkiem, natrzeć solą i pieprzem. Wszystkie składniki marynaty wymieszać dokładnie. Marynatą posmarować mięso, owinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Po tym czasie mięso upiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni C około 45 minut. Podawać zaraz po przyrządzeniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *