Piersi z kurczaka w pikantnej panierce
Piersi z kurczaka w pikantnej panierce4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 1 kg piersi z kurczaka
- 1 duży kubek maślanki
- 3 paczki pikantnych krakersów
- 1 szklanka płatków kukurydzianych
- sól, pieprz, ostra mielona papryka do smaku
Sposób przyrządzenia:
Piersi z kurczaka umyć, osączyć na papierowym ręczniku i pokroić w grubsze kawałki. Do miski wlać maślankę, włożyć kawałki piersi z kurczaka i odstawić w chłodne miejsce na 4 -5 godzin. Krakersy rozkruszyć, dodać płatki kukurydziane, zmielony pieprz, sól, i ostrą mieloną paprykę. Wszystko dokładnie wymieszać. Przygotować żaroodporne natłuszczone naczynie, ułożyć każdy kawałek obtoczony w panierce i zapiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni C około 30 minut, do uzyskania lekko brązowego koloru. Podawać gorące z ostrym sosem czosnkowym lub keczupem.
- Szczegóły
- Kategoria: Piersi z kurczaka
- Opublikowano: wtorek, 15, luty 2011 10:16
- Gosia Borowczak
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany