Piersi z kurczaka nadziewane serem
Przepis na 4 duze porcje
Skład:
- 4 piersi z kurczaka
- 4 plastry sera zoltego (dosc tlustego np. morski,cheddar , zolty mozzarella)
- sol , pieprz , przyprawa oregano(bardzo dobra do drobiu)
- 1 szkl. bulki tartej
- 2 jajka
- 1/2 szkl. maki
- olej do smazenia
Sposob przyrzadzenia:
Piersi oczyscic, osuszyc, od strony, ktora jest ta "grubsza" wbijajac noz (cienki i dosc dlugi) zrobic nalezy kieszen (nie przebijajac struktury miesa przez cala dlugosc piersi ), obsypac sola , pieprzem (mozesz zastapic pieprzem ziolowym) i oregano (niezbyt duzo) pozostawic na ok. 30 min . W miedzyczasie mozesz przygotowac dodatki - surowki itp . Wlozyc ser (dziurka przez ktora sie napycha ser musi byc jak najmniejsza - wtedy podczas smazenia ser nam nie "ucieknie"), nastepnie obtoczyc w mace, jajku i bulce tartej i smazyc ok 4 min na kazdej stronie (nie moze sie za szybko smazyc ze wzgledu na szybkie przypalanie) . Trzeba uwazac by potrawy nie przypalic jesli sie zobaczy wyplywajacy ser to oznacza ze mieso jest na pewno ugotowane .
- Szczegóły
- Kategoria: Piersi z kurczaka
- Opublikowano: środa, 02, luty 2005 14:47
- ewa
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany