Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piersi kurczaka z zieloną fasolką

Składniki:

  • 15-20 dag mięsa z piersi kurczaka
  • 20-30 dag zielonej fasolki
  • ½ łyżeczki soli
  • pieprz
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 1 białka
  • ¼ kostki rosołowej
  • 5-6 łyżek rosołu
  • 1 ½ łyżeczki sosu sojowego
  • 1 łyżka smalcu
  • 2 łyżki oleju

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokrojone w paseczki, oprószyć solą, pieprzem oraz mąką po czym dodać białka i wymieszać i smażyć na rozgrzanym oleju.
    W między czasie rosół wmieszać z kostką rosołową i doprowadzić do wrzenia po czym dodać fasolkę i gotować ok. 4-5 min. wówczas dodać smalec i trzymać na małym ogniu.
    Następnie przełożyć fasolę do kurczaka, wymieszać i smażyć ostanie 2 min.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Elżbietę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *