Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piersi kurczaka w warzywach z boczkiem

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 5 dkg wędzonego boczku
  • 1 duża cebula
  • 2 zielone papryki
  • 1 łyżka posiekanych łodyg selera naciowego
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 5 dkg żółtego sera
  • sól, pieprz, curry do smaku
  • olej


Sposób przyrządzenia:

Umyte i osuszone piersi z kurczaka przekroić wzdłuż na połowę, przyprawić. Na patelni rozgrzać olej, obrumienić na n im mięso. Cebulę i paprykę obrać, pokroić w paseczki. Boczek pokroić w kostkę, dodać na patelnie, obrumienić. Dodać cebulę i paprykę, przyprawić, smażyć kilka minut mieszając, dodać przecier, przyprawić, wymieszać. Porcje mięsa ułożyć na odpowiednio dużym kawałku folii aluminiowej, obłożyć przygotowanymi warzywami, zawinąć. Piec w piekarniku nagrzanym di temperatury 180 stopni C przez 20 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *