Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierogi z ziemniaków z podrobami

Składniki:

  • 14 ziemniaków
  • 1 jajko
  • 1 łyżka maki
  • sól

Farsz:

  • 20 dag wątróbki
  • 20 dag serc
  • 10 dag płucek
  • 1 łyżka masła
  • 1 cebula

Sposób przyrządzenia:
Obrane ziemniaki ugotować i gorące zmielić. Dodać jajko oraz sól. Płucka i serca ugotować, a wątróbkę udusić. Tak przygotowane podroby zmielić w maszynce i połączyć ze smażoną cebulką. Z masy ziemniaczanej uformować placki, położyć farsz, robić pierożki, obtaczać je w mące i smażyć. Podawać na gorąco polane masłem.
Przepis nadesłany na konkurs  „ II Pirogowy konkurs  Pychotki ”  Irena Uram

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *