Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piernikowe ciastka

Składniki:

  • miód 15 dag
  • cukier 1 szklanka
  • jaka 2 sztuki
  • żółtka 2 sztuki
  • przyprawa do pierników 1 opakowanie
  • masło 1/4 kostki
  • soda 1 łyżeczka
  • amoniak 1/2 łyżeczki
  • mąka 1/2 kg

    Sposób przyrządzenia:
    Do garnuszka należy włożyć masło, miód, cukier i przyprawę do pierników,
    wszystko dobrze rozpuścić. Pozostałe składniki należy ze sobą połączyć i
    dodać do nich roztopiony miód. Ciasto dokładnie zagnieść i rozwałkować.
    Z ciasta należy wycinać ciasteczka i piec przez 20- 25 minut w
    piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *