Pierś z grilla w jogurtowej marynacie
Pierś z grilla w jogurtowej marynacie0 out of 5 based on 0 voters.
Znakomite przepisy na potrawy z kurczaka. Tym razem soczysta pierś z grilla. Do jej wykonania potrzebujesz jogurtu, oliwy, musztardy i czosnku.
Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki oliwy
- 3 łyżki musztardy
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka bazylii
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Pierś z kurczaka oczyścić i podzielić na mniejsze porcję.Do miski przełożyć jogurt naturalny.Dodać do niego oliwę, musztardę i sok z cytryny.Całość dokładnie wymieszać.Następnie wrzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Dodać jeszcze bazylię i całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą natrzeć kurczaka.Wstawić do lodówki na kilka godzin.Po tym czasie kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto z obu stron.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak z grilla
- Opublikowano: sobota, 12, wrzesień 2020 16:02
- Monia
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla
-
Pierś z grilla w jogurtowej marynacie
-
Szaszłyki z piersi kurczaka Marleny
-
Grillowane udka z kurczaka Damiana
-
Udka z kurczaka Franka
-
Aromatyczne kąski z kurczaka na grilla
-
Wątróbka z kurczaka z grilla
-
Filet z kurczaka z pomidorami, bazylią i octem balsamicznym grillowane
-
Kurczak z grilla w przyprawach z pomidorem