Pieczony schab Bartka
Pieczony schab Bartka0 out of 5 based on 0 voters.
Znakomite przepisy na mięsa. Musisz je wypróbować. Pieczony schab Bartka. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: schabu, musztardy, czosnku, majeranku.
Składniki:
- 1,5 kg schabu
- 4 łyżki musztardy
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka suszonego majeranku
- 4 łyżki oleju roślinnego
- 1,5 łyżeczki soli
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Schab dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie do miseczki przełożyć musztardę, olej i majeranek.Wrzucić jeszcze obrany czosnek przyciśnięty przez praskę.Całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.Wstawić pod przykryciem do lodówki na całą noc.Następnego dnia przełożyć do naczynia żaroodpornego.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 55 minut.
Liczba porcji: 8
- Szczegóły
- Kategoria: Wieprzowina
- Opublikowano: niedziela, 03, styczeń 2021 12:15
- Monia