Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczony filet z indyka

Składniki:

  • 1 kg filetu z indyka
  • 5 dużych ząbków czosnku
  • 1,5 łyżki papryki
  • 1 łyżka oleju
  • pieprz

Sposób przyrządzenia:
Filet z indyka zamoczyć na 4 godziny w bardzo mocno posolonej wodzie, obsączyć osuszyć. Ostrym nożem nacinać mięso i w każde nacięcie włożyć ½ ząbka czosnku. Paprykę wymieszać z olejem i pieprzem. Tak przygotowaną pastą natrzeć mięso. Piekarnik nagrzać do temperatury 250 stopni C i piec mięso przez 15 minut. Następnie bez otwierania piekarnika wyłączyć ogrzewanie i pozostawić w nagrzanym piekarniku filet na 2 godziny. Podawać na zimno.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Gabrysia Radosz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *