Pieczone dzwonka z łososia Marka
Pieczone dzwonka z łososia Marka0 out of 5 based on 0 voters.
Wyszukaj swój przepis na pyszną rybkę i ciesz się znakomitym smakiem. Tym razem przepis na pyszne pieczone dzwonka z łososia. Przepis zawiera: miód, imbir, czosnek, rozmaryn.
Składniki:
- skladniki zamien
- skladniki zamien
- 4 dzwonka łososia
- 3 łyżki sosu sojowego
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżeczka miodu
- 1 kawałek świeżego imbiru
- 1 ząbek czosnku
- 1 cytryna
- kilka gałązek rozmarynu
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Do miseczki przelać sos sojowy oraz olej.Dodać miód oraz sok wyciśnięty z cytryny.Całość dokładnie wymieszać.Następnie dodać starty imbir, obrany i drobno posiekany czosnek.Wrzucić jeszcze rozmaryn.Ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć dzwonka.Wstawić do lodówki na około 2 godziny.Po tym czasie ułożyć rybę na kawałki folii aluminiowej.Szczelnie zakręcić i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni.Piec około 20 minut.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Łosoś
- Opublikowano: niedziela, 13, wrzesień 2020 09:19
- Monia
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla