Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczone, aromatyczne mini marchewki

Składniki:

    • 1 kg oczyszczonych mini marchewek
    • 2 łyżki oliwy
    • 2 posiekane ząbki czosnku
    • 1 łyżeczka cukru
    • szczypta mielonego kminku
    • ½ łyżeczki soli
    • szczypta mielonego cynamonu
    • 3 łyżki rodzynek
    • 3 łyżki posiekanej natki kolendry lub pietruszki
    • sok z 1 cytryny


    Sposób przyrządzenia:

    W naczyniu żaroodpornym wymieszać marchewki, oliwę, czosnek, cukier, kminek, cynamon i sól. Dokładnie wymieszać. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni C. Dodać sok z cytryny, rodzynki i posiekaną natkę, wymieszać i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *