Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczone aromatyczne dzwonka z łososia

Jesteś miłośnikiem ryb? Ten przepis na pewno Cię zaciekawi. Pieczone aromatyczne dzwonka z łososia. Do przyrządzenia tego przepisu potrzebujesz: dzwonek z łososia, soku z cytryny, imbiru i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • dzwonka łososia
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki świeżo startego korzenia imbiru
  • 2 łyżki drobno posiekanego rozmrynu
  • oliwa z oliwek 
  • sól
  • pieprz 

Sposób wykonania:

  1. Do miseczki przelać kilka łyżek oliwy z oliwek.
    Dodać do niego sok z cytryny i dokładnie wymieszać.
    Następnie dodać starty imbir oraz posiekany rozmaryn.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć dzwonka z łososia.
    Odstawić je na 30 minut.
    Po tym czasie zawinąć rybę w folię aluminiową.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *