Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczona sola z miętą

Składniki:

  • 70 g masła
  • sola
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 8 łyżek okruchów pieczywa
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • garść posiekanych liści mięty
  • 1 łyżka oliwy
  • 4 sole
  • sól
  • pieprz
  • sok z 1 cytryny

Sposób wykonania:

  1. Posiekaną cebulę oraz czosnek przesmażyć na rozgrzanym maśle po czym dodać okruchy chleba, natkę pietruszki oraz miętę.
    Całość dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia,
    W między czasie solę ułożyć na blasze wysmarowanej oliwą.
    Rozłożyć na niej cebulową masę, oprószyć jeszcze sola ora pieprzem i skropić sokiem z cytryny.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *