Pieczona ryba morska

18167
com_content.article
(Oddano 127 głosów z średnią 4.65 z 5)
Pieczona ryba morska4.65 out of 5 based on 127 voters.


Składniki:


  • 1 kg ryby morskiej
  • 1 duża cebula
  • sok z cytryny
  • 1 ½  łyżeczki estragonu
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki tartej bułki
  • sól
  • utłuczony pieprz i liść laurowy


    Sposób przyrządzenia:
    Rybę umyć, oczyścić, osączyć na papierowym ręczniku, skropić sokiem z cytryny i natrzeć estragonem, obłożyć obranymi cienkimi plastrami cebuli. Pozostawić na około 2 godziny. Przygotować żaroodporne natłuszczone połową porcji masła naczynie, ułożyć w nim rybę, posmarować pozostałym masłem i oprószyć utłuczonym pieprzem i liściem laurowym doprawić do smaku solą. Upiec w nagrzanym piekarniku. Gdy ryba się zrumieni posypać tartą bułką i jeszcze przez chwilę zapiekać. Podawać z dodatkiem pieczonych ziemniaków i ulubioną surówką. Dobrze też smakuje z sosem musztardowym lub francuskim.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi