Pieczona karkówka w jogurtowej marynacie
Pieczona karkówka w jogurtowej marynacie1.67 out of 5 based on 3 voters.
Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na pieczoną karkówkę w jogurtowej marynacie. Lista zakupów: karkówka, jogurt naturalny, majonez, czosnek.
Składniki:
- 1 kg karkówki
- 1 łyżeczka przyprawy do karkówki
- 7 ząbków czosnku
- 3 łyżki majonezu
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki posiekanego koperku
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Karkówkę oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie do miski przełożyć majonez oraz jogurt naturalny.Wrzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Dodać jeszcze posiekany koperek oraz przyprawę do karkówki.Całość dokładnie wymieszać i doprawić na koniec do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą zalać karkówkę.Wstawić do lodówki pod przykryciem na całą noc.Następnego dnia przełożyć karkówkę do naczynia żaroodpornego.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i piec około 45 minut.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Karkówka
- Opublikowano: środa, 16, czerwiec 2021 21:34
- Monia