Pieczona dorada w winie

27510
com_content.article
(Oddano 10 głosów z średnią 2.50 z 5)
Pieczona dorada w winie 2.50 out of 5 based on 10 voters.


Składniki:


  • 1 kg dorady
  • 4 łyżki mąki
  • 10 dag masła
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ½ l białego wytrawnego wina
  • listki szałwii
  • sól
  • pieprz

Pieczona Dorada(1)
 

Sposób wykonania:
Oczyszczoną rybę oprószyć solą i obtoczyć w mące.
Następnie zarumienić na rozgrzanym maśle z obu stron na złoto.
Wówczas przełożyć rybę do naczynia żaroodpornego  wysmarowanego  oliwą.
Polać ją winem i posypać listkami szałwii.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać około 15 minut.
 

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi