Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczeń z mięsa mielonego i warzyw

Składniki:

  • 100 g mrożonej mieszanki warzywnej
  • 700 g mieszanego mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 1 łyżka sosu pomidorowego
  • 3 łyżki bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • margaryna
  • bułka tarta
  • 1 słoik sosu cygańskiego
  • 200 g słodkiej śmietanki
  • 2 łyżki świeżych ziół

Sposób wykonania:

  1. Do mięsa wbić jajko, dodać pastę pomidorową, cebulę pokrojoną w kostkę, 2 łyki bułki tartej oraz rozmrożone warzywa.
    Całość dokładnie wyrobić i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą masę przełożyć do brytfanny wysmarowanej margaryną i posypaną bułką tartą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1  godziny.
    W między czasie do sosu cygańskiego dodać zioła oraz śmietankę, wymieszać i podgrzać.
    Po upieczeniu polać mięso sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *