Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczeń wołowa faszerowana

Składniki:

  • 1,5 kg wołowiny
  • 3 łyżki masła
  • sól

    Farsz:

  • 3 łyżki masła
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • ½ szkl. żółtego sera
  • 200 g białego chleba
  • 2 żółtka

    Sposób wykonania;
    Cebulę bardzo drobno posiekać po czym dodać do niej starty chleb i ser, żółtka oraz masło.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Następnie mięso zbić tłuczkiem oprószyć go solą i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas pokroić go w plastry.
    Na plastrach mięsa rozłożyć cebulowy farsz i zawinąć w roladki, które obwiązać aby się nie rozpadły.
    Roladki polać sosem z pieczenia mięsa i wstawić do rozgrzanego piekarnika pod przykryciem i upiec do miękkości.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Marie Szotek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *