Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczeń pod chrupiącą skórką

Składniki:


• 2 polędwiczki wieprzowe
• 5 łyżek musztardy
• 2 łyżki tartej bułki
• 2 łyżki startego żółtego sera
• 3 łyżki oleju
• 2 łyżki masła
• 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
• 25 dag jasnych winogron
• sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Bułkę tartą wymieszać z żółtym serem, musztardą i olejem. Polędwiczki opłukać, oprószyć solą i pieprzem.
Masło rozgrzać na patelni, włożyć polędwiczki, zrumienić ze wszystkich stron, wyjąć.
Polędwiczki posmarować pastą musztardowo-serową, ułożyć w brytfannie, podlać winem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 25 minut w temperaturze 220ºC. Winogrona umyć, oderwać od kiści.
Mięso wyjąć, trzymać w cieple. Do brytfanny włożyć winogrona, wstawić na około 5 minut do nagrzanego piekarnika.
Polędwiczki podawać polane sosem z pieczenia, z winogronami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *