Pieczarkowy krem Jadwigi
Pieczarkowy krem Jadwigi0 out of 5 based on 0 voters.
Pyszny pieczarkowy krem, idealny na dzisiejszy obiad. Aby go wykonać potrzebujesz: pieczarek, bulionu, cebuli i czosnku.
Składniki:
- 400 g pieczarek
- 700 ml bulionu
- 1 łyżka masła klarowanego
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki śmietany 18%
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Pieczarki obrać i pokroić na mniejsze kawałki.Obraną cebulę posiekać i wrzucić do garnka z rozgrzanym masłem.Dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Razem lekko zeszklić po czym dorzucić pieczarki.Całość przesmażyć po czym zalać bulionem.Gotować na małym ogniu około 15-20 minut.Po tym czasie zdjąć garnek z ognia.Wlać śmietanę.Całość dokładnie zmiksować na gładki, jednolity krem.Gotowy doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Pieczarkowa
- Opublikowano: środa, 29, lipiec 2020 08:06
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa