Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczarki faszerowane Renaty

Składniki:

  • 700 g pieczarek
  • 7 łyżek masła
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku

Sposób wykonania:

  1. Z pieczarek odciąć nóżki, które zemleć w maszynce a potem przesmażyć na 4 łyżkach rozgrzanego masła.
    W trakcie duszenia wrzucić posiekaną cebulę i trzymać na ogniu, aż cały puszczony sok wyparuje.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    W między czasie na osobnej patelni na rozgrzanym maśle przesmażyć kapelusze grzybów po czym napełnić je farszem.
    Przykryć i dusić na małym ogniu.
    Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *