Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Penne z kawałkami wątróbek

Składniki:

  • 350 g kurzych wątróbek
  • 500 g makaronu penne
  • sól
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g masła
  • 2 łyżki tartej skórki pomarańczy
  • 2 liście laurowe
  • 120 ml czerwonego wina
  • 2 łyżki koncentratu  pomidorowego
  • 2 łyżki śmietany
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    Posiekana cebulę ora czosnek udusić  na rozgrzanym maśle, wówczas dodać pokrojoną na kawałki wątróbkę, skórkę z pomarańczy oraz liście laurowe.
    Wymieszać i trzymać na ogniu około 3 minut.
    Po tym czasie wątróbki wyjąć a na patelni wlać wino, śmietanę i koncentrat pomidorowy.
    Dokładnie wymieszać i gotować do zgęstniania, wówczas wyjąć listki laurowe a wrzucić wątróbkę.
    Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    po odcedzeniu wymieszać z sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *