Pasztet rybny Marcina

17481
com_content.article
(Oddano 127 głosów z średnią 4.65 z 5)
Pasztet rybny Marcina4.65 out of 5 based on 127 voters.


Składniki:


  • 1 kg filetów z pangi
  • 1 kg filetów z dorsza
  • 8 jajek
  • 2 czerstwe bułki
  • kostka margaryny lub masła
  • 1/2 szklanki śmietany
  • szczypta mielonej gałki muszkatołowej
  • 1 szklanka mleka
  • sól, pieprz do smaku
  • bułka tarta
  • tłuszcz do foremki

    Sposób przyrządzenia:
    Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Rybne filety i bułkę skręcić przez maszynkę do mięsa. Żółtka utrzeć z margaryną, śmietaną i zmieloną rybą. Doprawić do smaku solą, gałką muszkatołową i pieprzem. Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z masą rybną, delikatnie wymieszać. Do natłuszczonego i oprószonego tartą bułką żaroodpornego naczynia wyłożyć masę. Piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 190 stopni C i piec około 50 minut. Pasztet wyjąć na półmisek, schłodzić. Dobrze smakuje z sosem cytrynowym.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi