Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta śledziowa z kolendrą

Składniki:

  • 5 solonych filetów śledziowych
  • 4 łyżki masła
  • winne jabłko
  • łyżeczka soku z cytryny
  • ½ łyżeczki mielonej kolendry
  • mała cebula
  • jajko ugotowane na twardo
  • pieprz
  • 1-2 łyżki majonezu

Sposób wykonania:

  1. Śledzie zemleć w maszynce a jabłka zetrzeć na tarce po czym skropić je sokiem z cytryny i dodać do śledzi.
    Następnie dodać kolendrę, pokrojoną cebulę oraz żółtka jajek.
    Całość dokładnie zmiksować po czym doprawić do smaku pieprzem i wymieszać z majonezem oraz posiekanym białkiem.
    Przed podaniem schłodzić w lodówce. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *