Pasta z zielonych oliwek Matyldy
Pasta z zielonych oliwek Matyldy0 out of 5 based on 0 voters.
Dziś przepis na pyszną pastę z zielonych oliwek. Do jej wykonania będziesz potrzebować: oliwek, czosnku i kaparów.
Składniki:
- 100 g zielonych oliwek
- 1 łyżeczka kaparów
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Do blendera wrzucić odsączone z zalewy oliwki.Dodać do nich kapary oraz obrane ząbki czosnku.Wlać oliwę z oliwek i sok z cytryny.Całość dokładnie zblendować na gładką, jednolitą pastę.Doprawić do smaku sokiem z cytryny.Jeśli lubimy rzadsza tapenadę można wlać jeszcze odrobinę oliwy z oliwek.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Dodatki
- Opublikowano: niedziela, 21, czerwiec 2020 14:13
- Monia