Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta z pstrąga z kawałkami jajek

 

Składniki:

  • 200 g wędzonego pstrąga
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżka sosu Worcester
  • 2 łyżki majonezu

Sposób wykonania:

  1. Pstrąga rozdrobnić widelcem po czym dodać do niego żółtka ugotowane na twardo oraz masło.
    Całość dokładnie zemleć na gładką pastę.
    Doprawić ją do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
    Następnie dodać jeszcze majonez, sos Worcester oraz białka pokrojone w drobniutką kostkę, wymieszać.
    Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *