Pasta z pomidorów i makreli do chleba
Pasta z pomidorów i makreli do chleba0 out of 5 based on 0 voters.
Wykonanie tej pasty jest dziecinnie proste. Pasta pomidorowa z makrelą. Lista zakupów: makrela, cebula, koncentrat pomidorowy, przyprawy.
Składniki:
- 1 wędzona makrela
- 1 czerwona cebula
- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 1/3 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Obraną cebulę posiekać.Wrzucić do rondelka z rozgrzaną oliwą.Poddusić po czym zestawić do ostygnięcia.Z makreli usunąć ości i skórkę a do mięsa dodać cebulę oraz koncentrat pomidorowy.Całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz słodką papryką.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Makrela
- Opublikowano: poniedziałek, 28, grudzień 2020 21:06
- Monia
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla