Pasta z makreli i pomidorów do chleba
Pasta z makreli i pomidorów do chleba0 out of 5 based on 0 voters.
Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Pasta z makreli i pomidorów do chleba. Do jej wykonania potrzebujesz: makreli, cebuli, czerwonej papryki.
Składniki:
- 2 pomidory
- 1 makrela
- 1 cebula
- 1/2 czerwonej papryki
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka oliwy
- szczypta ostrej papryki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Obraną cebulę drobno posiekać.Wrzucić na patelnie z rozgrzaną oliwą.Dodać paprykę pokrojoną w drobną kostkę.Chwilę trzymać na ogniu, aż papryka lekko zmięknie po czym dorzucić obrane pomidory pokrojone w kostkę.Mieszając delikatnie całość poddusić, aby warzywa zmiękły.Dodać do nich koncentrat pomidorowy.Trzymać jeszcze 3 minuty na ogniu po czym zdjąć patelnie i odstawić do ostygnięcia.W między czasie oczyścić makrelę ze skóry oraz ości.Rozdrobnić ją widelcem i przełożyć do reszty składników.Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Makrela
- Opublikowano: niedziela, 23, maj 2021 21:09
- Monia
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla