Pasta z makreli

17278
com_content.article
(Oddano 17 głosów z średnią 4.65 z 5)
Pasta z makreli4.65 out of 5 based on 17 voters.


Składniki:

  • 2 wędzone makrele/ około ½ kg/
  • 2-3 średnie cebule
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • ½ szklanki oliwy z oliwek
  • zioła/ natka pietruszki, szczypiorek, bazylia, rzeżucha/
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Wędzoną makrelę obrać i usunąć ości. Cebulę obrać, podzielić na połówki i razem z makrelą  przepuścić przez maszynkę. Dodać koncentrat pomidorowy, oliwę z oliwek i posiekaną drobno zieleninę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

  • Przepisy na sałatki
    Wspanaiłe przepisy na pizzę
    Dania z Grilla
    Przepisy na wieprzowinę
    Przepisy na wspaniałe ciasta


    Znajdź nas w Google+

    Najnowsze przepisy kulinarne:
    Top Blogi