Pasta z awokado Wojtka
Pasta z awokado Wojtka0 out of 5 based on 0 voters.
Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Pasta z awokado Wojtka. Przepis zawiera: awokado, czosnek, kolendrę, cebulę.
Składniki:
- 3 awokado
- 4 łyżki oliwy
- 6 łyżek soku z cytryny
- 2 ząbki czosnku
- ½ cebuli czerwonej
- spora garść świeżej kolendry
- ½ łyżeczki soli
- szczypta pieprzu

Sposób wykonania:
-
Awokado przekroić wzdłuż na pół.Usunąć z nich pestki po czym delikatnie wydrążyć miąższ.Wrzucić go do blendera.Dodać obrane ząbki czosnku, listki kolendry oraz posiekaną czerwoną cebulę.Następnie wlać sok z cytryny i oliwę z oliwek.Całość dokładnie zblendować na gładką, jednolitą pastę.Gotową doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Awokado
- Opublikowano: środa, 09, wrzesień 2020 17:41
- Monia