Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta z agrestu i kiwi

Składniki:

  • ½ kg agrestu
  • 2 owoce kiwi
  • ¾ l wody
  • 10 dag cukru
  • kawałek skórki cytrynowej
  • ½ laski wanilii
  • cukier

    Sposób przygotowania:
    Wodę z cukrem doprowadzić do wrzenia, wówczas wrzucić do niej agrest, skórkę z cytryny oraz wanilię, trzymać na ogniu do miękkości agrestu.
    W między czasie kiwi obrać, jedno przekroić na pół i wrzucić do agrestu a drugie pokroić na plasterki.
    Następnie agrest z kiwi zmiksować, przetrzeć przez sito i doprawić cukrem do smaku.
    Przed podaniem udekorować plasterkami kiwi.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *