Pasta do chleba z sera i sardynek
Pasta do chleba z sera i sardynek0 out of 5 based on 0 voters.
Pobudź swój apetyty i przygotuj znakomity przepis na pyszną pastę do chleba z sera i sardynek. Lista zakupów: twaróg, ser pleśniowy, sardynki, masło.
Składniki:
- 250 g twarogu półtłustego
- 100 g sera pleśniowego
- 1 puszka sardynek w oleju
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 4 gałązki natki pietruszki
- sól
- pieprz
.jpg)
Sposób wykonania:
-
Twaróg pokruszyć na mniejsze kawałki i wrzucić do blendera.Dodać ser pleśniowy, masło oraz sardynki.Całość dokładnie zblendować na gładką pastę.Następnie obraną cebulę drobno posiekać.Natkę pietruszki również posiekać i razem z cebulą dodać do pasty.Wymieszać, ale już nie miksować.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Sery
- Opublikowano: sobota, 12, czerwiec 2021 20:31
- Monia