Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pascha wielkanocna Barbary

Składniki:


• 2 kg sera,
• 25 dkg masła,
• 1 szklanka cukru pudru,
• 4 żółtka,
• różnorodne bakalie w dowolnej ilości.

Wykonanie:
Masło utrzeć z żółtkami i cukrem. Ser zmielić 2 lub 3 razy w maszynce, połączyć z masłem i żółtkami. Po dokładnym wymieszaniu dodać bakalie. Przygotowaną masę wyłożyć na wilgotną i wysmarowaną masłem ściereczkę i zawinąć całość w wałek. Brzegi ściereczki mocno związać.
Uformowaną masę wstawić do lodówki lub najchłodniejszego miejsca. Można serwetę przyłożyć deseczką i obciążyć czymś ciężkim aby nabrała płaskiego, podłużnego kształtu.
Smacznego to może być mało powiedziane, prawdziwa pychotka. Lady Barbra.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *