Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Parówki smażone w cieście

Składniki:

  • 20 dag mąki
  • 4 jajka
  • 2 szkl. mleka
  • tłuszcz
  • parówki (tyle ile powstanie naleśników)
  • szczypta soli
  • mrożony szpinak

    Sposób wykonania:

    1. Żółtka wbić o mleka, dodać mąkę oraz szczyptę soli.
      Całość dokładnie wymieszać i odstawić na 30 minut.
      W między czasie szpinak zalać małą ilością osolonej wody i ugotować.
      Następnie białka ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta, delikatnie wymieszać.
      Z ciasta usmażyć naleśniki, które posmarować szpinakiem.
      Na środku ułożyć parówkę i zawinąć w rulonik.
      Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *