Paprykowy sos
Paprykowy sos4.60 out of 5 based on 245 voters.
Składniki:
- 1 papryka
- 1/2 cebuli
- 1/2 papryczki chili
- 3 ząbki czosnku pieczonego na grillu w folii
- 50 ml oliwy z oliwek
- kilka kropli soku z cytryny
Sposób wykonania:
-
Paprykę pokroić w drobniutką kostkę, a czosnek, cebulę i chili drobno posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą po czym dodać oliwę i doprawić do smaku sokiem z cytryny.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: poniedziałek, 25, styczeń 2010 08:14
- Bożena
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny