Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Papryka w miodowej marynacie konserwowana

Składniki:

  • papryka, oczyszczona pokrojona na części
  • czosnek
  • korzeń pietruszki

Marynata:

  • 1 litr wody
  • ½ szklanki oleju
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki soli
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka octu spirytusowego


Sposób przyrządzenia:

Składniki marynaty wymieszać w dużym rondlu, doprowadzić do wrzenia, gotować 7 minut. Na dno sterylnie czystych słoi układać obrane ząbki czosnku, kilka plastrów obranej pokrojonej pietruszki. Łyżką cedzakową nakładać gorącą papryka i zalać wrzącą marynatą w której papryka się gotowała. Pasteryzowanie nie jest konieczne.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Gabrysia Radosz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *