Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Papryka faszerowana

Skład:

  • 5 czerwonych papryk
  • woreczek ryżu
  • 1 duży pomidor
  • 1 duża cebula
  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • olej
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Cebulę obrać, pokroić w drobniutką kostkę zeszklić, dodać mięso udusić. Przyprawić. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Do duszącego się mięsa dodajemy drobno pokrojonego pomidora i dusimy razem jeszcze kilka minut, dodajemy ugotowany ryż. Paprykę myjemy, odkrawamy wierzch z ogonkiem i usuwamy pestki, parzymy we wrzątku. Paprykę napełniamy przygotowanym farszem. Tak przygotowane papryki układamy w żaroodpornym naczyniu i zapiekamy w piekarniku polane sosem pomidorowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *