Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panierowane grzanki*

Składniki:

  • 1 bułka wrocławska
  • 2 jajka
  • 1/3 szkl mleka
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzenia:
Bułkę pokroic na sredniej grubości kromki, jajka rozkłócić z mlekiem, doprawić pieprzem i solą.Na głębokiej patelni rozgrzać dosyć dużą ilość oleju ,kromki bułki zanurzać w jajku i od razu kłaść na patelnię. Usmażyć z jednej strony na złoty kolor ,odwrócić(można posypać cienką warstwą startego ostrego żółtego sera )usmażyć.Zdjąć z patelni ,osączyć na bibule .Podawać do sałatek, surówek czy piwa.Pyszne są z pomidorami.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Myszka

3 comments for “Panierowane grzanki*

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *