Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panierowane filety rybne z suszonymi grzybami

 

Składniki:

 

  • ½ kg filetów
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 jajka
  • 2 łyżki startych suszonych grzybów
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka przypraw do ryb
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Rybę pokroić na mniejsze porcję, które oprószyć przyprawą do ryb, solą oraz pieprzem, po czym odstawić na 10 minut.
Po tym czasie obtoczyć rybę w mące potem w roztrzepanym jajku a na końcu w bułce tartej wymieszanej z grzybami.
Smażyć na rozgrzanej oliwę z obu stron na złoty kolor.
Przed podaniem udekorować plasterkami cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *