• 50 dkg  filetów z łososia lub pangi
  • 30 dkg odwłoków krewetek i inne skorupiak
  • szklanka ugotowanego makaronu sojowego
  • 5 liści kapusty pekińskiej
  • 1 pęczek liści młodego szpinaku
  • 2 marchewki
  • 8 grzybów
  • 6 białych części porów
  • 6 szklanek bulionu z ryby
  • 25 dkg tofu

Sos:

  • 2 szklanki bulionu z ryby
  • 1/2 szklanki sosu sojowego
  • 1/2 szklanki białego wina
  • cukier


Sposób przyrządzenia:
Filety z ryby pociąć na kawałki 4x5 cm. Marchewkę przekroić wzdłuż na ćwiartki, pory na ukośne kawałki, grzyby w pionowe plastry. Na liściach kapusty ułożyć osączone liście szpinaku i kawałki marchwi, zwinąć w ściereczkę, ścisnąć, rozwinąć, powstały rulon pokroić na kawałki o dł. 4 cm. W rondlu wymieszać składniki sosu, zagrzać, doprawić do smaku solą lub cukrem. W garnku zagotować wino i, zmniejszyć ogień, włożyć makaron, ryby, owoce morza, zwinięte jarzyny, grzyby, pory - układając wszystko tak, aby składniki nie mieszały się ze sobą. Lekko niedogotowane składniki przestawić na stół. Każdy sam nabiera potrawę, oddzielnie podać sos do maczania. Można też zalać składniki sosem w wazie i tak podawać.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi